Veel gestelde vragen

Hieronder vind je vragen die vaker gesteld en beantwoord zijn.

Als je op zoek bent naar een koopwoning, wil je natuurlijk graag weten wat je kunt lenen. Neem contact met ons op om daar zo snel mogelijk een antwoord op te krijgen.

We geven je een indicatie van het hypotheekbedrag en dan kunnen we de details afstemmen om een definitieve offerte te vragen. Daarbij bespreek je ook de mogelijkheden voor het meefinancieren van bijvoorbeeld een verbouwing of duurzaamheidsmaatregelen.

Er zijn verschillende soorten hypotheken, waarvan de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek de twee belangrijkste hoofdvormen zijn. Welke het beste bij jouw situatie past, kan je hypotheekadviseur je vertellen op basis van je wensen en financiële mogelijkheden.

Je moet heel wat informatie over je persoonlijke situatie aanleveren als je een hypotheek wilt afsluiten. Dit verschilt per hypotheekvorm en per geldverstrekker. Je hypotheekadviseur kan je precies vertellen wat je allemaal nodig hebt.

Je hypotheekadviseur rekent advies- en bemiddelingskosten voor de hulp die je krijgt. Verder krijg je nog te maken met zaken als overdrachtsbelasting, notariskosten en taxatiekosten. Je adviseur kan je een goede inschatting geven van de totale kosten.

Hoe hoger je studieschuld, des te lager het hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Geef daarom in je eerste gesprek al aan wat je studieschuld is, zodat je adviseur een reële berekening voor je kan maken.

Het afsluiten van een hypotheek is een grote stap in je leven. Daar wil je graag wat extra zekerheid aan koppelen. Denk daarbij aan een overlijdensrisicoverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarmee dek je onvoorziene risico’s beter af.

Bekijk ook onze tips, adviezen en nieuws

Stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht en wij beantwoorden die binnen een dag.

Je naam